Montessorischool De Kosmos

De Kosmos is een montessoribasisschool in de Amersfoortse wijk Hoogland met ruim 350 leerlingen van 4 tot en met 12 jaar. Onze school heeft twee zonnige pleinen en ligt ook nog eens aan de rand van Park Schothorst! Leerlingen werken in De Kosmos aan tafels, op de gang en op de grond. Hier heerst rust, voortkomend uit betrokkenheid en gedeelde verantwoordelijkheid. Onze school biedt kinderen een veilige basis van waaruit zij oneindige vergezichten kunnen ontdekken.

Identiteit

De Kosmos is een algemeen-bijzondere Montessoribasisschool. ‘Bijzonder’ betekent dat de rechtsvorm een stichting is. ‘Algemeen’ wil zeggen dat wij geen specifiek geloof uitdragen. Leerlingen van alle culturen, leefwijzen en godsdiensten zijn bij ons welkom.

De Nederlandse Montessori Vereniging (NMV) heeft De Kosmos in het schooljaar 2021 – 2022 weer voor vier jaar erkend als montessorischool.

Ons schoolgebouw

De blauwe vloer vormt het hart van ons halfronde schoolgebouw. Hier vinden alle gezamenlijke activiteiten plaats. Rondom deze blauwe vloer liggen de lokalen, met daarachter de schooltuinen en het park. In de school is een speellokaal, een bibliotheek en op verschillende plaatsen in de gangen zijn werkruimtes.

Vrijheid in gebondenheid
Begrijpen vanuit samenhang
Samen verantwoordelijk

Contact

Montessoribasisschool
De Kosmos
De Bovenkruier 1
3828 AR Hoogland

Tel.: 033 4807515
E-mail: info.kosmos@meerkring.nl

Plan route

Volg ons

De Kosmos is niet te vinden op social media. Wij communiceren met onze ouders via Parro.

Stichting

Montessorischool De Kosmos is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort.
Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl